Er det sjans for at jeg avlegger negativ urinprøve etter en periode med hasjrøyking?

Hei. Jeg har ADHD og i januar ble det skrevet en epikrise fra en innleggelse på DPS at jeg røyker hasj for å få sove om nettene. Dette er riktignok noe jeg kun gjør etter at ADHD- medisinen min har gått ut. Legen min har ut av det blå avbrutt tilgangen jeg har til medisin og krever at jeg avlegger negativ test før jeg får påfyll. Jeg trenger denne medisinen for å fungere i hverdagen + for å kjøre bil.

Jeg startet å røyke hver kveld rundt 5. mai. Ca 0,25 g hver kveld, ved anledninger litt mer. Tidligere røyka jeg kanskje en gang i helgene. Jeg sluttet å røyke hver dag ca 30. mai, og har siden kun røyket den 4. juni. Jeg er ca 165 cm høy, 60kg (normalvektig), drikker mye vann daglig og holder meg i bevegelse om dette skal ha noe å si. Jeg har ikke fått noe dato hvor jeg MÅ ta testen, men ettersom jeg vil være tom for ekstralageret mitt med adhd medisin den 20. juni, sikter jeg mot å avlegge negativ innen det.

Jeg har prøvd å søke opp hvor lenge hasjen vil være i urinen min, men er mange forskjellige svar. Er det i det hele tatt en sjanse for at jeg kan avlegge negativ test den 20? Jeg har lest at dersom man røyker mye over lengre perioder, så sitter det lengre, men hva kvalifiseres som en lengre periode? En-to-tre måneder? Har også lest at dersom man kun røyker en gang ukentlig vil du kunne avlegge negativ test etter en uke, så vil da det jeg røyket den 4. juni ha en stor påvirkning på det helhetlige resultatet? Jeg har tenkt å teste meg hjemme først, er det noen hjemmetester som er bedre enn andre?

kvinne/jente |
20 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Som du sikkert har forstått når du har forsøkt å lese om dette, så er det generelt vanskelig å gi noen veldig sikre og spesifikke svar på denne typen spørsmål. Det er fordi dette ikke kun handler om egenskaper ved hasj i seg selv, men også om individuelle faktorer som f.eks. forbrenningshastighet, kroppsbygning, urinens konsentrasjon på det aktuelle tidspunktet og lignende. Dessuten er det heller ikke opplagt konkret hvor mye THC du har fått i deg i denne perioden (mengden THC i hasj kan tross alt variere en del).

Men – vi kan i det minste si at ja, det er en sjanse for at du tester negativt dersom du tar en prøve rundt 20. juni, forutsatt at du ikke røyker noe mer i tiden etter 4. juni. Hvor stor sjanse du har, kan vi egentlig bare gjette på. Ut ifra tallene du oppgir, befinner du deg strengt tatt i en gråsone hvor du kan vippe begge veier. Men hvis du har røkt daglig i omtrent en måned, er jo ikke dette et veldig langt tidsrom med daglig bruk. Hva man mener med «en lengre periode» er egentlig ganske løst – men 2-3 måneder, som du foreslår, er et ganske greit utgangspunkt. Generelt sier man jo gjerne at desto lengre og mer hyppig du har røkt, desto lengre vil påvisningstiden bli. Utover dette er det vanskelig å tilby noe mer presist enn kun ren gjetning, dessverre.

Å teste deg selv med en hurtigtest kan være en god måte å sjekke hvordan du ligger an, selv om disse riktignok er mindre nøyaktige enn laboratorieanalyser. Vårt inntrykk er at hurtigtester tilgjengelig for hjemmebruk er ganske like hverandre hva gjelder pålitelighet og nøyaktighet. Det er med andre ord ikke sånn at noen hjemmetester er åpenbart bedre enn andre, slik vi forstår det.

Det at du røkte én gang den 4. juni spiller neppe noen veldig stor rolle fra eller til, sammenlignet med perioden med regelmessig bruk like i forkant av dette.

Du kan lese mer i vår artikkel om cannabis i urin- og blodprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.