Falsk positiv spyttprøve

Jeg er 49år gammel og har på eget initiativ startet og fullført 6mnd med spytt å blodprøver for å få adhd medisin. Nå har det ved 2 anledninger slått ut falsk positiv på THC ved bruk av spyttprøve. Spørsmålet mitt er følgende: hvor ofte forekommer dette og hvor nøyaktige er egentlig disse spytteprøvene? Jeg spør fordi dette skjedde igjen sist uke å jeg skal avlegge både urin og utvidet blodprøve i morgen tidlig fordi dette skaper mistillit mellom meg fastlegen og vedkommende som skriver ut medisinen. Dette påvirker hverdagen og går på nervene løs spesielt da jeg får beskjed om at «du får EN siste sjanse». En uttalelse som for meg oppfattes som skremmende siden jeg har jobbet i 25år for å komme hit jeg er idag.

mann/gutt |
49 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Først og fremst, så fint at du har startet med spytt og blodprøver på eget initiativ.

Vi forstår godt at dette er frustrerende for deg. Nøyaktig hvor ofte falske positive prøver forekommer, har vi ikke noe klart svar på. Spyttprøver er som regel nokså pålitelige- men spyttprøver kan ha noe høyere margin for falske positive svar, sammenlignet med prøver som analyseres ved et laboratorium. Mest sannsynlig vil du få riktig svar ved urin og utvidet blodprøve.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.