Er det vanlig å blir stupfull av få enheter alkohol når man har hatt organsvikt og sepsis?

Jeg var alvorlig syk etter jul med organsvikt. Jeg har fortsatt lett forhøyede nyreverdier, leververdier og også andre plager etter sepsis. Organene var skikkelig stresset og også jernlagrene er lave. Jeg har drukket alkohol 2 ganger etter dette og begge gangene opplevd å få en uvanlig reaksjon på alkohol. Jeg blir stupfull av 3 øl, noe jeg tidligere ikke reagerte nevneverdig på. Bena ville ikke bære meg og jeg ramlet og sjanglet (noe jeg aldri har gjort før!)Er så skamfull etter forrige lørdag. Jeg innser at jeg ikke kan eller bør drikke alkohol og er innforstått med det, men jeg lurer på hvorfor dette skjer. Er det vanlig med slik reaksjon når organene ikke virker helt som de skal? Har det med nedbrytning av alkohol å gjøre og hvilke organer kan spille en rolle for en slik reaksjon på alkohol?

kvinne/jente |
48 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Det er vanskelig for oss å svare på akkurat hva som er årsaken til at du nå blir full etter relativt få enheter med alkohol. Derimot er det nok høyst sannsynlig at dette på en eller annen måte henger sammen med nevnte organsvikt, og da kanskje aller helst som en konsekvens av skade på leveren.

Samtidig beskriver du et sammensatt sykdomsbilde, og det kan potensielt være flere årsaker til at du nå reagerer såpass sterkt på alkohol. Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og har heller ikke nødvendig kunnskap/erfaring til å kunne uttale oss om din kliniske tilstand. Derfor kan det lønne seg å kontakte en lege for å drøfte dette nærmere, alternativt ringe til Giftinformasjonen (22 59 13 00) for å høre om de kan hjelpe deg.

Kan for øvrig informere om denne artikkelen fra Oslo Universitetssykehus, vedrørende virkninger av alkohol på sentralnervesystemet. Der står det blant annet følgende:

«…Ved meget langvarig bruk kan man derimot plutselig begynne å reagere uventet sterkt på små mengder alkohol. Dette kan skyldes alvorlige skader på lever og hjerne«.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.