Min samboer har i flere år hatt alkoholproblem, bør han be om mer hjelp?

Min samboer har i flere år hatt alkohol problem. Har drukket 3 til 4 pils hver dag og i helgene svært mye. Til tider fra formiddag til kveld. For et par uker siden hendte der noe som fikk oss rundt han til å sette foten ned. Han har selv innsettt at nok er nok og lovet oss at han aldri mer skal drikke. Han har nå vært edru i 14 dager. Han har tatt kontakt med aa og er henvist til psykolog. Jeg lurer på om dette er nok.Bør han be om mer hjelp ? Hva finnes det av offentlig tilbud ? Finnes det tilbud til pårørende ?

kvinne/jente |
48 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst er det godt å høre at han endelig har tatt grep, og at dere rundt har satt foten ned.

Han har vært edru i 14 dager, og han har både AA-møter og psykolog i vente. Sånn sett høres det ut som om han er på god vei.

Om dette vil være tilstrekkelig eller ikke, kan vi egentlig bare gjette på. Svaret på det må nesten bli: tiden vil vise. Folk er tross alt forskjellige, og har ulike behov og forutsetninger for å lykkes. Men vi kan i det minste si at det absolutt er en sjanse for at denne hjelpen vil være tilstrekkelig. En ganske viktig faktor her blir riktignok hvor oppriktig han selv ønsker denne endringen, samt hvor dedikert han jobber med dette fremover.

Om det derimot ikke skulle være tilfelle at hjelpen er tilstrekkelig, så finnes det mer hjelp å få. I så fall vil vi tipse om våre artikler Hjelp til å slutte med alkohol og Hvordan komme i kontakt med hjelpeapparatet? for videre lesning om hvilke alternativer han har.

Uansett anbefaler vi at du og andre som er pårørende tar best mulig vare på dere selv, og at dere tar hensyn til egne grenser og behov. Det finnes god hjelp å få, også for pårørende – tipser om denne oversikten fra Helsenorge.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere (åpent hverdager 11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.