Farlig å bruke Stilnoct, Rohypnol og Oxycontin mot cannabisabstinens?

Kan man bruke xanor Rohypnol stilnoct og oxycontin 80mg ,prøver å slutte røyke THC etter 25års daglig bruk har PTST.Så det jeg lurer på er om det er okey å bruke det når man skal trappe seg av THC ,blir jo ikke sykt avhengighetskapende THC men søvn drømmer litt svetting er normalt….men får så mye syke mareritt når kutter THC pga PTST …..så er faktisk helt jævlig drømmene er så virkelig at jg Husker alt som en film når jeg våkner,å jeg drømmer ting som jeg ikke har hørt sagt til min beste venn Engang,kun terror drømmer.Så har jeg masse xanor å d jg skrev liggende…..gjør Ingenting om bruker det i sluttperioden.,,14 dager til 30max

mann/gutt |
43 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du spør om du kan bruke Xanor, Rohypnol, Stilnoct og OxyContin 80mg i forbindelse med Cannabisslutt. Du opplever mareritt når du trapper ned på Cannabis på grunn av PTSD.

Xanor, Rohypnol, Stilnoct og OxyContin er alle legemidler, og vi i RUSinfo er ikke helsepersonell og kan ikke gi helserelaterte råd eller råd om riktig medisinering av legemidler. Vi anbefaler deg derfor å ta opp dette spørsmålet med fastlegen din. Fastlegen har taushetsplikt og vil kunne gi deg god hjelp til det du opplever knyttet til PTSD.

Derimot kan vi uttale oss på et generelt grunnlag om det å slutte med cannabis. Å slutte med cannabis etter lang tids bruk, vil for de fleste oppleves som krevende. Vanlige symptomer er økt svette, økt angstnivå, nedstemthet, skjelvinger og dårlig søvn med mye mareritt. Du kan lese mer om symptomer etter å ha sluttet med cannabis her.

Videre kan vi på generelt grunnlag si at de legemidlene du nevner, ikke burde blandes ifølge felleskatalogens interaksjonsanalyse. Det er heller ikke noen kjente legemidler som behandler abstinensplager etter cannabisbruk. I tillegg vil de legemidlene du nevner ha en viss risiko for avhengighet.

Dersom du ønsker hjelp til å slutte, finnes det mange muligheter og flere ulike tilbud, du kan lese mer om dette her. 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.