Kan fastlege hjelpe meg uten å bryte taushetsplikten?

Jeg ønsker å snakke med fastlegen om hjelp til å håndtere det økende forbruket mitt, men er redd for at det skal gå utover samværet med barna mine.
Jeg har dem på deltid, og har aldri vært påvirket av noe eller hatt noe ulovlig i hus mens de har vært med meg, men ønsker hjelp til å slutte på egenhånd før jeg eventuelt mister kontroll.

Kan fastlege hjelpe meg å komme i gang uten å bryte taushetsplikten?

annet |
40 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Så bra at du ønsker å gjøre en endring.

Du spør oss om du kan snakke med fastlegen om rusbruken din uten at det utløser meldeplikten. Dessverre er det veldig vanskelig for oss å svare på, siden det er en vurdering fastlegen gjør i hvert enkelt tilfelle. Legen har meldeplikt når det er grunn til å tro at et barn blir eller vil bli mishandlet, utsatt for alvorlige mangler ved den daglige omsorgen eller annen alvorlig omsorgssvikt.

Siden vi vet så lite om situasjonen din, og heller ikke kan vite hvordan legen vil vurdere din situasjon, kan vi rett og slett ikke gi deg noe godt svar på hva som vil skje om du forteller om rusbruken.

Ønsker du tips til hva du kan gjøre selv kan du ta en titt på siden vår «Hjelp til å slutte?». Der finner du noen tips som kanskje kan være til nytte. Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller chat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.