Hvordan påvirker rusavhengig forelder en ungdom?

Hvordan påvirker rusavhengig forelder en ungdom?

kvinne/jente |
21 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Dette er et veldig stort spørsmål, og det finnes nok ikke noe enkelt svar på hvordan en ungdom påvirkes av å ha en rusavhengig forelder. Det finnes mange former for rusavhengighet, hvor det i noen tilfeller vil ha en direkte negativ innvirkning på et barn – mens det i andre tilfeller nesten ikke er merkbart for barnet/ungdommen det gjelder. Ofte kan det være et sted derimellom. Barn har også ulike forutsetninger til å håndtere en eventuelt manglende omsorgsevne fra en forelder, og enkelte barn vil kanskje knytte nære relasjonelle bånd til andre omsorgspersoner i livet.

Det er med andre ord en rekke individuelle og miljømessige faktorer å ta hensyn til når man skal vurdere hvordan en ungdom blir påvirket av å ha en rusavhengig forelder. Sånn sett finnes det også mange mulige – og veldig ulike – svar på spørsmålet ditt.

Dersom du er usikker på hva du skal gjøre eller hvem du kan snakke med angående en forelder med rusavhengighet, kan du følge lenken til våre hjemmesider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.