Bivirkninger av Aduvanz

Hei, jeg sliter med konsentrasjon i forhold til skole, og har fått aduvanz av en kompis som jeg har tatt en del. Får flere plagsomme bivirkninger, som skjelving, diare, redusert sexlyst, svetting osv…

Jeg lurer bare på om man kan få noen varige bivirkninger etter slutt? Jeg har lyst å slutte helt, men lurer på hvor lang tid det tar før man er helt uten bivirkninger isåfall?

kvinne/jente |
25 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Alle bivirkningene du nevner er nokså vanlige ved bruk av Aduvanz. Disse bivirkningene går som regel ganske raskt over når du slutter med Aduvanz, men om du har tatt det jevnlig over tid kan abstinensreaksjoner forekomme. Det kan være rastløshet, nedstemthet og følelse av å være veldig sliten (utmattelse). Dette varer ikke veldig lenge, og det heller ikke alle som får det.

Aduvanz er et reseptbelagt legemiddel, og en av flere  grunner til det, er at bruk kan være en påkjenning for særlig hjerte og kar. En lege vil ta prøver av sin pasient for å sjekke risiko før oppstart. Det frarådes derfor på det sterkeste å ta medisiner som ikke er skrevet ut til deg.

Om du ønsker utredning for ADHD/ADD kan du oppsøke egen lege for å starte prosessen med kartlegging og eventuell diagnostisering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.