Min mann blir svært svimmel etter medisinbruk

Hei! Eg har ein mann som er 78 år og som har svært vondt i ryggen pga en slitasje. Han bruker mye medisiner pga hjerte- og nyreproblemer. Han har dialyse 3 ganger i uken, Han har fått Lycra og har fått beskjed om å bruke 3 stk Lycra 25 mg med inntak av alle tre tablettene på en gang. Han blir svært svimmel, og
i går da han kom fra dialysen, ringte han inn til meg og sa at han hadde falt i trappa. Eg kom ut og fant han sittende i trappa med blødende sår i hodet pga at han hadde falt.
Dette liker eg ikke og mener at det er feil at han skal ta disse tablettene.
Kan dere si noe om dette.

annet |
75 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Du skriver Lycra, men vi antar du mener Lyrica. Vi på RUSinfo er dessverre ikke helsepersonell, og kan derfor ikke gi veiledning om vanlig medisinbruk. På generelt grunnlag vil vi alikevel si at en følelse av å være beruset og fall, er en vanlig bivirkning ved bruk av Lyrica. Vi anbefaler deg å be mannen din ta det opp med legen, evt.  annen lege for å få sekundærråd.

I tillegg minner vi om at noen legemidler kan gi bivirkninger i kombinasjon med andre legemidler, alkohol o.l. Derfor er det alltid et godt råd  å orientere seg om andre medikamenter eller rusmidler som brukes samtidig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.