Må jeg ta teoriprøven på nytt om jeg har mistet førerkortet grunnet rusavhengighet?

Må jeg ta teoriprøven om igjen når jeg har mistet førerkortet grunnet rusavhengighet? …mistet 20. 20 …tar nå blodprøver … Får jeg det automatisk igjen etter et halvt år når legen søker?

mann/gutt |
viken

  Rusinfo svarer:

Dersom du har mistet førerkortet fordi legen (eller annet helsepersonell) mener at du ikke oppfyller de generelle helsekravene til førerkort, skal du ikke trenge å ta teoriprøven på nytt etter å ha gjennomført den fastsatte perioden med prøver, så sant legen mener at du på det tidspunktet oppfyller helsekravene igjen. I så fall får du tilbake førerkortet «på prøve», det vil si at du kan kjøre som normalt, men du må fremdeles avlegge uanmeldte blodprøver kvartalsvis i noen år.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.