Hvordan påvirker amfetamin ereksjon?

Hei, jeg var ute i helgen og kjøpte 1 gram speed (amfetamin) og brukte minst 0,5 gram i løpet av kvelden på meg selv. Samtidig drakk jeg en del alkohol. Nå når det er dagen etter skjenner jeg at pulsen min er enda ganske høy, jeg skjelver i kroppen og kaldsvetter. Så skulle jeg ta en runk og merket at jeg slet me å få den stiv og når den først ble stiv var det ikke lenge før den var slapp igjen. Jeg har lest at amfetamin kan påvirke ereksjon, men kan dette vare over lengre tid og vill det gå over til normalt igjen?

mann/gutt |
19 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først vil vi gjøre deg oppmerksom på at vi på RUSinfo ikke er helsepersonell, og vi anbefaler deg at du snakker med legen din om dette hvis problemet vedvarer.

Amfetamins påvirkning på ereksjon er individuelt og ofte er det tolket som en psykosomatisk reaksjon. Det betyr at det kan være avhengig av din emosjonelle tilstand i tiden etter festen. Det er også mulig at kroppen din er sliten, og at det både påvirker din psykiske tilstand og din evne til å ha ereksjon. Se gjerne på denne nettsiden med noen forskningsresultater om forholdet mellom amfetaminbruk og menns seksuelle funksjoner.

Generelt er ereksjon ofte en sårbar tilstand for menn, og det er viktig at man er trygg i situasjoner der man har ereksjon. Opplevelsen av amfetamin kan være intens, og medfører ofte at emosjonelle tilstander som angst, frykt, sinne og skam kan bli forsterket – dermed kan det også være vanskelig å opprettholde trygghet.

I tillegg kan ereksjon være påvirket av andre faktorer, som for eksempel kostholdet ditt, bruk av andre medikamenter og aktivitetsnivå. Dessuten er amfetamin en stor belastning for blodsystemet, særlig når det kombineres med alkohol, og blodsystemets funksjoner er direkte koblet til ereksjon.

Sannsynligvis vil dette gå over til normalt igjen, men om det ikke skulle gjøre det anbefaler vi som sagt at du oppsøker lege.

Les gjerne mer på vår nettside om amfetamin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.