Hva er egentlig innholdet i «ecstasy»?

er det amfetamin og methamfetamin i ecstasy fordi den ene gangen jeg tok ecstasy begynte jeg og hallusinere litt, gulvet rørte litt på seg og det er ikke vanlig når du er på ecstasy åg sykehuset sa det var amfetamin og meth i den, hva er egt det normale som er i den?

kvinne/jente |
viken

  Rusinfo svarer:

Hovedingrediensen i ecstasy er som regel MDMA (3,4 metylendioksymetamfetamin), og som navnet tilsier er dette stoffet slekt med amfetamin – men som har enkelte andre egenskaper. Både amfetamin og MDMA virker sentralstimulerende (altså oppkvikkende), men den kjemiske oppbygningen til MDMA gjør at brukeren også kan merke enkelte hallusinogene effekter – og dermed føre til endring i bevissthetstilstand/sanseoppfatning.

Derimot finnes det ecstasy-produkter (da gjerne i pilleform) som er blandet ut med andre stoffer, som f.eks. amfetamin (C9H13N), metamfetamin (C10H15N) , kokain (C17H21NO4) og LSD (C20H25N3O). Ettersom ecstasy er et ulovlig rusmiddel, så produserer det også uten noen form for regulering/kontroll, og det kan være vanskelig å vite hva som faktisk er innholdet i det man kjøper. For å forsikre seg om dette, kan det være lurt å bruke såkalte test-kits og/eller levere inn en prøve av stoffet til Rusopplysningens rusmiddelanalysetjeneste i Oslo.

Du kan lese mer om MDMA/Ecstasy i lenkene under.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.