Hva er egentlig innholdet i «ecstasy»?

er det amfetamin og methamfetamin i ecstasy fordi den ene gangen jeg tok ecstasy begynte jeg og hallusinere litt, gulvet rørte litt på seg og det er ikke vanlig når du er på ecstasy åg sykehuset sa det var amfetamin og meth i den, hva er egt det normale som er i den?

kvinne/jente |
viken

  Rusinfo svarer:

Hovedingrediensen i ecstasy er som regel MDMA (3,4 metylendioksymetamfetamin), og som navnet tilsier er dette stoffet slekt med amfetamin – men som har enkelte andre egenskaper. Både amfetamin og MDMA virker sentralstimulerende (altså oppkvikkende), men den kjemiske oppbygningen til MDMA gjør at brukeren også kan merke enkelte hallusinogene effekter – og dermed føre til endring i bevissthetstilstand/sanseoppfatning.

Derimot finnes det ecstasy-produkter (da gjerne i pilleform) som er blandet ut med andre stoffer, som f.eks. amfetamin (C9H13N), metamfetamin (C10H15N) , kokain (C17H21NO4) og LSD (C20H25N3O). Ettersom ecstasy er et ulovlig rusmiddel, så produserer det også uten noen form for regulering/kontroll, og det kan være vanskelig å vite hva som faktisk er innholdet i det man kjøper. For å forsikre seg om dette, kan det være lurt å bruke såkalte test-kits og/eller levere inn en prøve av stoffet til Rusopplysningens rusmiddelanalysetjeneste i Oslo.

Du kan lese mer om MDMA/Ecstasy i lenkene under.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen