Hvor lang tid tar det fra man slutter å bruke marihuana til man kan kjøre bil?

Hei.
Jeg har røket mariuhana for å sove i 3 år nå. Jeg er 48 år og 90 kg.
Hvor lang tid fra man kutter helt til man kan kjøre bil?

mann/gutt |
48 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Det er flere faktorer som påvirker hvor lang tid det tar fra man har røyket marihuana til man kan kjøre bil. Det dreier seg her både om hvor mye THC man har i blodet, samt i hvilken tilstand man er i.

Dersom du har røyket mye cannabis over lengre tid, kan det ta ca. 24 timer før THC ikke lenger kan spores i blodet. Som hovedregel kan man si at THC kan påvises i blodet i opptil et døgn etter et enkeltinntak, men opptil flere dager etter lengre tids jevnlig bruk. Hvor lenge THC kan påvises i blodet avhenger derfor av hvor mye og hvor lenge man har inntatt stoffet før man slutter. Her er det flere individuelle faktorer som spiller inn, som blant annet kroppens evne til å forbrenne stoffet.

I Norge opererer vi også med en straffbarhetsgrense for andre rusmidler enn alkohol. Straffbarhetsgrensen skiller mellom lovlig og ulovlig konsentrasjon for rusmidler i blod i veitrafikken. Dersom konsentrasjonen av et rusmiddel er høyere enn straffbarhetsgrensen, har man ikke lov til å kjøre bil. THC er det aktive virkestoffet marihuana, og et THC innhold i blodet på 0,004 tilsvarer en alkoholpromille på 0,2. Man har altså ikke lov til å kjøre bil dersom man har THC-nivåer som er høyere enn dette.

Det er verdt å merke seg at marihuana påvirker både konsentrasjonen og reaksjonsevnen, noe som kan henge i lengre enn det kan spores i blodet. Det vil derfor være et spørsmål hvorvidt det er forsvarlig å kjøre bil når man bruker illegale rusmidler, slik som marihuana.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.