Kan politiet tvinge meg på pissings?

Kan politet kreve at jeg må ta urinprøver da de tror jeg driver med cannabis. Dette har de ikke noe bevis på å jeg har ikke innrømmet noe som helst. Deretter tvang de meg på «pissings» selvom jeg ikke godtok dette. De sa de skulle komme hjem til meg å få meg til å tisse en i kopp hjemme om jeg ikke dro på pissings. Har heller ikke fått noe kontrakt jeg må signere. Fikk ogsp beskjed om at jeg skulle få «bevise» sendt til meg i posten. Jeg mener disse bevisene ikke finnes. Hvorfor kan de da sende meg på pissings og hvordan komme seg ut av dett?

mann/gutt |
18 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

For at politiet skal kunne kreve at du avlegger urinprøver, er de nødt til å ha skjellig grunn til mistanke. Det betyr kort sagt at de vurderer det som minst 50 % sannsynlig at du har begått en straffbar handling.

Merk at Riksadvokaten har myndighet til å fatte midlertidige vedtak som kan overstyre den normale lovgivningen. Dette vil i utgangspunktet bety at det er strengere krav for når politiet kan bruke tvang i denne typen saker – noe som dessverre ikke alltid følges opp i praksis. I dette skrivet fra Riksadvokaten kan du lese mer om dette (se særlig rapporten som omhandler Oslo spesifikt).

Dersom du mener at du har blitt urettmessig behandlet, kan du vurdere å kontakte en advokat/jurist for bistand. Du har også mulighet til å klage på politiet.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.