Kan politiet tvinge meg på pissings?

Kan politet kreve at jeg må ta urinprøver da de tror jeg driver med cannabis. Dette har de ikke noe bevis på å jeg har ikke innrømmet noe som helst. Deretter tvang de meg på «pissings» selvom jeg ikke godtok dette. De sa de skulle komme hjem til meg å få meg til å tisse en i kopp hjemme om jeg ikke dro på pissings. Har heller ikke fått noe kontrakt jeg må signere. Fikk ogsp beskjed om at jeg skulle få «bevise» sendt til meg i posten. Jeg mener disse bevisene ikke finnes. Hvorfor kan de da sende meg på pissings og hvordan komme seg ut av dett?

mann/gutt |
18 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

For at politiet skal kunne kreve at du avlegger urinprøver, er de nødt til å ha skjellig grunn til mistanke. Det betyr kort sagt at de vurderer det som minst 50 % sannsynlig at du har begått en straffbar handling.

Merk at Riksadvokaten har myndighet til å fatte midlertidige vedtak som kan overstyre den normale lovgivningen. Dette vil i utgangspunktet bety at det er strengere krav for når politiet kan bruke tvang i denne typen saker – noe som dessverre ikke alltid følges opp i praksis. I dette skrivet fra Riksadvokaten kan du lese mer om dette (se særlig rapporten som omhandler Oslo spesifikt).

Dersom du mener at du har blitt urettmessig behandlet, kan du vurdere å kontakte en advokat/jurist for bistand. Du har også mulighet til å klage på politiet.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen