Kan jeg få klasse b førerkortet når jeg bruker A- og B-preparater?

Kan jeg få lmklasse b førerkortet nårbjeg bruker A og B oreoerater legalt fast hver dag, tar irin prøve 1 gang or uke

mann/gutt |
35 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Ja – i prinsippet kan du fint ta førerkort klasse B, selv om du bruker A- og B-preparater. Men, dette avhenger av konkret hvilke medisiner du bruker, hvor mange du bruker, og hvor store doser du bruker. En annen faktor er hvor lang tid som har gått siden forrige doseendring.

Siden vi ikke vet hva du bruker, kan vi dessverre ikke svare deg spesifikt. Men, vi tipser deg om å sjekke Førerkortveilederen, som forklarer hvilke medisiner du kan bruke, og samtidig oppfylle helsekravene til førerkort.

Du kan også snakke med legen din om dette, da legen skal kunne informere deg om hvilke regler som gjelder med tanke på medisinbruk og bilkjøring. Se gjerne også denne medisintabellen fra NHI.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.