Hva er forskjell på alkoholisme og en alkoholiker?

Hva er forskjell på alkoholisme og en alkoholiker

kvinne/jente |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Alkoholisme er en sykdom. Det kan diagnostiseres ved at man har fått høyere toleranse for alkohol enn man hadde tidligere, altså at man må drikke mer alkohol for å få effekt av det, eller at man får abstinenssymptomer når man ikke drikker alkohol. Det er likevel vanligere at en person får diagnosen uten ovennevnte fysiologiske symptomer, men ved at man ser at alkoholmisbruket går utover hvordan hen fungerer og har det i dagliglivet. Mennesker som har alkoholisme får gjerne nedsatt funksjonsevne og dårligere livskvalitet – ofte går drikkingen utover både økonomi, familieliv og jobb.

Verdens Helseorganisasjon definerer alkoholisme som en tilstand der et menneske er avhengig av alkohol slik at det går ut over fysisk og psykisk helse. Du kan lese mer om alkoholisme på sidene til NHI.

Der er ikke så vanlig å bruke ordet alkoholiker i dag. Men det er betegnelsen på personen som er alkoholavhengig eller lider av alkoholisme. Noen kjennetegn på en slik person, er at hen føler trang til å drikke alkohol, ikke får til å drikke mindre selv om hen vil og får abstinenser når hen ikke drikker.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.