Ei venninne av meg ønsker å prøve kokain

Hei. Ei venninne av meg ønsker å prøve kokain.. eg seie te ho at det e ei dårlig ide, men ho seie at det ikkje e det da ho ikkje kan bli avhengig fordi ho skal gjøre det ei gong ho drikke alkohol. Ho meine at man ikkje kan blei avhengig av kokain om man har drukket alkohol når man gjer det. Korleis funker dette? E det sant? Og om det ikkje e sant, kvifor ikkje?

kvinne/jente |
22 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Hei!

Det er ikke sant. Man kan bli avhengig av kokain uansett om man drikker alkohol eller ikke. Faktisk kan det være mer komplisert og farligere når forskjellige stoffer kombineres og det inkluderer kokain + alkohol i kombinasjon. Les mer om bivirkninger av denne kombinasjonen på vår RUSinfo nettside.

Vanligvis oppstår avhengigheter ved repetert bruk av et stoff. Da utvikler man toleransen til et stoff som betyr at man trenger stadig mer av dette stoffet for å få den samme effekten og det fører til videre og mer intens bruk. Dessuten er det psykologiske prosesser som kobles til rusforbruk og avhengigheter. For eksempel kan man noen ganger oppleve stor tristhet, og normal prosessen er å gå gjennom faser av tristhet, leve gjennom det og blir sterkere etterpå. Men noen kan velge å dempe disse følelsene med rus, og da blir rusen en måte å slippe unna de vanskelige tankene. På denne måten kan den psykologiske avhengigheten oppstå. Både fysiske og psykologiske avhengigheter kan oppstå samtidig og forsterke hverandre, og forskjellige stoffer har forskjellig potensiale til å forårsake avhengighet. Kokain har et høyt potensial til dette.

Det skjer nesten aldri at noen blir avhengige etter en gangs bruk, men første bruken kan føre til neste, og da blir avhengigheten stadig mer sannsynlig for å oppstå.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.