Hvordan er det å blande Oxycodone med amfetamin og Rivotril

hvordan er det og blande oxycondone med amfetamin og rivotril i en smell ? mvh

mann/gutt |
36 år |
agder

  Rusinfo svarer:

I utgangspunktet bør man være forsiktig med å blande Oxycodone og Rivotril, da dette er legemidler som virker dempende på sentralnervesystemet. Ved å kombinere disse vil den dempende effekten forsterkes, som i sin tur øker risikoen for blant annet bevisstløshet og respirasjonsstans.

Amfetamin virker motsatt og øker aktiveringen av sentralnervesystemet. Det er uklart hvilken effekt du vil få dersom du blander disse stoffene, men mye tyder på at ruseffekten delvis blir «jevnet ut», som følge av at stoffene har motsatte egenskaper. Det er allikevel viktig å være klar over at ruseffekten vil være avhengig av en rekke individuelle faktorer, som blant annet dosering, stoffets renhet, brukerens toleranse, og eventuelt underliggende sykdom.

Det hender at noen bruker lignende rusmidler som du nevner for å få en såkalt «speedball»-effekt – da ved å i hovedsak blande en type sentralstimulerende rusmiddel med et dempende stoff i form av et opioid. Virkningen de gjerne er ute etter da er å oppleve en slags eufori samtidig som de ønsker å unngå de verste bivirkningene. Det må sies at det kan være vanskelig å kontrollere en slik type blanding, og at det øker overdosefaren i stor grad. Både fordi det er lett å overvurdere sin egen toleranse for virkestoffene når de blandes, men også fordi kroppen rent fysisk bruker mer oksygen når man inntar stimulerende midler samtidig som at de dempende stoffene gjør at man puster saktere. Når du i tillegg vurderer å blande inn et benzodiazepin øker du denne faren.

Det er også viktig å være klar over at den totale belastningen på kroppen blir større ved slik kombinasjonsbruk, og da særlig dersom man øker doseringene for å oppnå ønsket effekt i den ene eller andre retningen.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.