Jeg opplever en del plager ved langtidsbruk av Nobligan

Hei. Jeg tar Nobligan Retard 100 en gang daglig. Dette har jeg gjort i over fem år. Dette er på resept fra lege. I noen perioder har jeg tatt dobbel dose eller fått resept på 150. Jeg opplever en del plager som jeg ikke kan gi sykdommen min skylden for og lurer på om disse kan komme fra langtidsbruk av Nobligan. Hvor kan jeg henvende meg for å få svar på slike spørsmål? Fastlegen tror ikke noe av det jeg nevner er fra medisinene. Hun henviser til Relis, og at det ikke står noe der. På forhånd takk for svar!

kvinne/jente |
36 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi tenker også umiddelbart at Relis kan gi god info om dette. Du kan skrive til dem her. Du skriver ikke hvilke plager / symptomer du har, men vi fant mange artikler om tramadol og langtidsbruk på Relis (det er trolig best å søke på virkestoffet tramadol, heller enn Nobligan). Du kan ev søk mer spesifikt på tramadol og dine symptomer. Ett eksempel på slik artikkel på Relis, er Tramadol – et problematisk legemiddel ved langtidsbruk.

Du kan også ta kontakt med Legemiddelverket, de har ofte god oversikt over litteraturen på bivirkninger.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!