Når man har meget sterk cyp2d6 hva med virkning av Stesolid

Når man har meget sterk cyp2d6 hva med virkning av Stesolid ,
Er Rivotril og Stesolid det samme?

kvinne/jente |
73 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi på RUSinfo er ikke helsepersonell og har således ikke anledning til å gi konkrete råd angående diagnoser og medisinering.

Generelt vet vi at de såkalte (CYP)-enzymene kan ha noe å si når det kommer til medisinering – da  med eksempler på legemidler som hovedsakelig metaboliseres av, hemmer eller induserer de ulike enzymene. I denne oversikten fra St. Olavs hospital kan du lese hvilke virkestoffer i medikamenter som påvirker de forskjellige enzymene. Under CYP2D6 er ikke diazepam, som er virkestoffet i Stesolid, opplistet. Selv om denne oversikten dermed ikke sier noe om at CYP2D6 generelt har en påvirkning for virkning av Stesolid, vil vi sterkt anbefale deg å snakke med legen din om hvordan dette forholder seg for deg og din diagnose.

Både Rivotril og Stesolid er legemidler i en medikamentgruppe som kalles benzodiazepiner. Disse brukes i medisinsk hensikt for å behandle tilstander som angstlidelser, kramper, søvnvansker og epilepsi. De er likevel ikke det samme fordi de har forskjellige virkestoff, og dermed også bl. a. noe forskjellig virketid og påvisningstid i tillegg til at de kan ha forskjellige bruksområder og oppleves forskjellig. Virkestoffet i Rivotril er klonazepam og virkestoffet i Stesolid er diazepam.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.