Trur jeg begynner og bli avhengig av kokain

Hei, jeg trur jeg begynner og bli avhengi av kokain og lurer på hvordan og hva jeg kan gjøre for og slutte med det? Føler jeg må gjøre det og sliter veldig med og si nei til vennene mine når de lurer på om jeg vil være med. Når jeg også er på fest sliter jeg med og ikke komme bort til de vennene jeg vet har det.. syntes det er ubehagelig og føler jeg ikke kan snakke med noe.. Trenger hjelp!

mann/gutt |
18 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner godt at dette kan være veldig utfordrende. Ofte handler det mye om å etablere nye vaner og bryte med de miljøene som bruker kokain.

Vi har mange gode tips og råd for deg som vil slutte med kokain på våre sider.

Her er noen tips vi har hentet derfra

  • Planlegg når du skal slutte
  • Legg forholdene til rette for at du kan bruke tid uten for mye forpliktelser i jobb, studier, skole, familie e.l.
  • Skap avstand mellom deg selv og mennesker og steder som trolig ikke vil støtte innsatsen for å kutte ut kokain. Du kan gjøre det enklere for deg selv ved å unngå slike situasjoner og/eller mennesker. Lag en oversikt over hvilke mennesker og hvilke steder du bør unngå. Dette kan være bestemte personer, steder eller ting som utløser «suget» etter og bruken av kokain. Utfordringen er å unngå dem i fremtiden.
  • Snakk med noen som kan støtte deg. Det er veldig mye lettere å slutte med kokain hvis du bygger deg et nettverk som kan støtte og motivere deg. Dette betyr at du i en forberedelsesfase er nødt til å si fra til noen om hva du planlegger å få til. Fortell utvalgte venner, familiemedlemmer eller kolleger at du prøver å slutte å ruse deg. Du trenger ikke si alt til alle, men du bør si noe til noen.
  • Tenk gjennom om det kan være aktiviteter som du kan ha glede av. Når du er opptatt med aktiviteter som du opplever som meningsfylte, vil du føle deg bedre, og rusbruken vil virke mindre fristende. Det å skaffe seg nye interesser er også med på å holde deg nykter i fremtiden.
  • Finn ut hvem du kan snakke med om hvordan det går med ditt prosjekt. Det kan være noen i din familie eller venner.
  • Tenk gjennom hva som er de underliggende og utløsende årsaker til at du tar kokain: Er det sosiale situasjoner? Kjedsomhet? Uro? Bruker du for å flykte unna problemer? Finnes det andre måter du kan håndtere disse problemene på?
  • Tar du kokain bare – og nesten alltid – når du drikker? Er det egentlig alkoholbruken din du først og fremst bør gjøre noe med?
  • Tenk gjennom hva som er fordelene ved å ikke ruse deg, det kan være både helsemessige, sosiale, familiære, økonomiske og jobbmessige fordeler ved å kutte ut kokain.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.