Hva skjer når jeg har tatt fem paracet samtidig?

Jeg tok 5 paraderer på en gang hva kommer til å skje?

mann/gutt |
13 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi har ikke hørt om «paraderer» men antar at du mener «paraceter».

Hvor skadelig en overdose av paracet er kommer an på flere faktorer; mengden du har tatt, over hvor lang tid du har inntatt det, din alder og kroppsvekt, om du har noen andre sykdommer og eventuelt om du har kombinert overdosen med andre medisiner eller rusmidler.
Enhver voksen vil være i akutt livsfare dersom man inntar ca 10 gram paracetamol eller mer (20 Paracet eller mer). For barn er denne grensen enda lavere.

I og med at grensen for hvor mye kroppen tåler varierer fra person til person kan vi ikke si med sikkerhet om dosen på 5 Paracet samtidig var skadelig for deg. Skader fra overdose med Paracet kan komme noen dager etter du tok overdosen. Så selv om du ikke merket noe med en gang  kan det oppstå skader på kroppen i noen døgn etterpå.

Derfor anbefaler vi å oppsøke lege ved en overdose, selv om du ikke merker noe i starten!

Du skriver ikke noe om bakgrunnen for at du tok så mange Paracet samtidig. Overdoser er ofte et rop om hjelp i en svært fortvilet situasjon. Men en overdose løser ingenting. Det er bedre å snakke med noen om det som er vanskelig og det finnes flere steder du kan oppsøke hjelp eller ringe dersom du har behov for det fir eksempel kors på halsen eller mental helse ung.
Du kan snakke med et familiemedlem du stoler på eller en venn. Kontakt helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom, legevakten eller din fastlege. Da møter du helsearbeidere med taushetsplikt og som kan hjelpe deg videre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.