Hvor lenge kan PEth prøve slå ut?

Jeg hadde en fyllekule på to uker drakk brennevin og det gjør jeg aldri lenger. Etter tre uker stopp viser den høy Peth, hvor lenge vil det vare? Har ikke drukket på en mnd.

kvinne/jente |
74 år |
Rogaland

  Rusinfo svarer:

Hvordan en PEth-prøve slår ut, avhenger av mange faktorer- på generelt grunnlag kan man si at påvisningstiden anslås å være rundt 2 til uker etter avsluttet bruk. Her er det store individuelle forskjeller, noe som gjør det vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta før din PEth-prøve er ren. I noen tilfeller kan det ta opp mot 5 til 6 uker etter avsluttet bruk, før PEth verdien er på 0,03 eller mindre.

PEth- prøver skiller ikke mellom ulike inntaksmønstre, det vil si at disse prøvene ikke skiller mellom jevnt moderat inntak og sjeldnere store inntak. Sånn sett egner de seg bra for å si noe om utvikling over tid ved regelmessige prøver.

St. Olavs hospital sin hjemmeside kan du lese mer om PEth-prøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.