Kan jeg levere piller og pulver til politiet uten å anmelde?

Vi har hatt ubudne gjester i hagen, og har funnet piller og en pose med hvitt pulver (sannsynligvis amfetamin). Vi vet hvem som har vært her, det er en venn av et av barna våre. Hen hadde meg seg en venn, og det er sannsynligvis sistnevnte som har lagt igjen piller og pulver. Begge har vært ruset. Det jeg lurer på er om jeg bør levere det jeg har funnet til politiet, og om jeg i så fall er nødt til å opplyse om hvem som har vært her? Det er ikke aktuelt å anmelde forholdet.

kvinne/jente |
42 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, du har mulighet til å levere inn piller og pulver til politiet uten å anmelde forholdet. Du må imidlertid være forberedt på å bli stilt spørsmål, og at den informasjonen du gir kan bli fulgt opp av politiet.

Det som kanskje er viktigere er å følge dette opp på andre måter. Vi vet jo ikke hvor gamle disse vennene er, men vi vil i utgangspunktet anbefale deg å ta dette opp med deres foresatte. Det er ikke sikkert det er så populært hos ungdommen, men mange ganger er det viktig at foreldrene blir klar over situasjonen, slik at de kan hjelpe barna sine om det er behov for det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.