Jeg har tenkt å søke jobb og studie hvor det kreves en barneomsorgsattest

Hei!
Jeg fikk en dom for besittelse av en liten mengde hasj når jeg var 18år. Jeg har tenkt å søke jobb og etterhvert studie hvor det kreves en barneomsorgsattest. Ut i fra den informasjonen jeg har så skal narkotikarelaterte dommer føres opp. Det jeg lurer på er. Siden det er så mange år siden jeg fikk denne dommen, vil den da fortsatt komme opp i en barneomsorgsattest? Jeg vet jo at dommer foreldes, men fant bare ikke noe tydelig informasjon angående dette og en barneomsorgsattest.

Takk på forhånd!

mann/gutt |
36 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Den attesten du trenger er omtalt i Politiregisterloven, kapittel 7. Hva som står på en slik attest, fremgår av § 39. Det er en lang liste med paragrafer. To av disse omtaler narkotikalovbrudd. Den ene er opphevet/gått ut på dato, nemlig § 162 i straffeloven (vi mener det var 2005 den ble opphevet, men du kan jo ha blitt dømt før det). Den andre er straffeloven §§ 231-232 (som erstatter 162).

Det er ikke vanlig å straffe bruk/besittelse med Straffeloven, men Legemiddelloven. Legemiddelloven er ikke nevnt blant paragrafene i Politiregisterloven § 39. Derfor vil dette trolig ikke komme frem på attesten.

Hva du er dømt etter vil fremgå av politiets registre. Du har selvsagt rett til innsyn i egne saker. Sjekk på lenken her. Når du ser din egen sak, kan du sjekke hvilken lovbestemmelse du er dømt etter.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.