Når barn er 18 år, kan vi tvinge ham til rehabilitering for et rusproblem?

Når barn er 18 år har vi mulighet til å få tvinge han til rehabilitering for rus problem og narkotika problem

kvinne/jente |
45 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Ja, det er i prinsippet mulig å få noen innlagt til rusbehandling under tvang, selv om den det gjelder er over 18 år. Men, det er ganske strenge krav for å gjennomføre dette, noe som betyr at det gjøres forholdsvis sjeldent. Dette er som regel forbeholdt spesielt alvorlige tilfeller, hvor pasienten er til stor akutt fare for seg selv (eller andre) – og hvor andre behandlingsformer har vært forsøkt tidligere, uten resultater.

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan tvangsbehandling fungerer.

Om du har flere spørsmål utover dette, eller om du generelt bare vil snakke litt nærmere om din situasjon, er du velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon for en prat. Se gjerne også artiklene under for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.