Jeg er bekymret for at samboer har et alvorlig alkoholproblem

Jeg er bekymret for at samboer har et alvorlig alkoholproblem… han har et enormt stort press på seg i forhold til jobb, og drikker ofte. Det har gått så pass langt at jeg driver å gjemmer unna ølboksene hans, fordi jeg synes det er flaut å ha så mange tomme ølbokser stående hjemme. Samboer drikker seg sjeldent full hjemme, men nå har han drikket rundt 2-4 øl 11 dager på rad. Er han da alkoholiker? Vi har et barn sammen og venter nr2, og han drikker aldri fremfor datteren vår. Men så snart hun har lagt seg er han rask med å hente seg øl…. 🙁 Hva skal jeg gjøre? Føler det er i periodevis, men denne perioden har vart utelot lenge.

kvinne/jente |
27 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi vil anbefale deg å ta opp bekymringen din med ham. Vi vet jo ikke hvorfor han drikker, men hvis det har sammenheng med arbeidspresset høres det ut som at han er nødt å gjøre noen endringer, slik at han klarer å håndtere hverdagen uten så stort behov for alkohol. Om han er alkoholiker eller ikke kommer nok an på hvem du spør – «alkoholiker» er ikke noen medisinsk diagnose. Det som er viktig er at han drikker på en slik måte at du blir bekymret og ukomfortabel av det. Det betyr at dette er noe dere må finne ut av sammen, helt uavhengig av hvor stort eller lite alkoholproblemet hans er.

Her er noen tips til hvordan du kan ha en slik bekymringssamtale.

Dersom det skulle bli vanskelig, eller dere bare ønsker støtte i situasjonen, kan dere ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Har samboeren din behov for behandling kan han få det ved å ta kontakt med sin fastlege.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller chat om du vil diskutere situasjonen nærmere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.