Jeg ble stoppet av politiet for en drøy mnd. siden

hei jeg ble stoppet av politiet får en drøy mnd siden,de mistenkte jeg kjørte i ruspåvirket tilstand,jeg opplyste at jeg beykte 2 ganger 3 tramadol i døgnet og at jeg hadde tillatelse fra legen min å kjøre med de siden jeg har brukt tramadol i 14 år nå.det dumme var at jeg hadde tatt en liten bit av en oxycodone før jeg kjørte,tipper den maks var på 10 mg.da jeg ikke hadde denne oxy fra legen så opplyste jeg ikke om den,trodde heller ikke siden det var et engangtilfelle jeg tok den pga tannverk at den lille ville vises på prøve etter noen timer.jeg bestod den kliniske ltesten på legevakta så en jurist mente d ikke var grunnlag får og ta fra meg førerkortet så d beholdt jeg.fikk etter ca 6 uker brev fra politiet at de vurderte tilbakekallelse av mitt førerkort og at jeg straks måtte levere det til politiet,noe jeg gjorde. det stod om jeg fortsatt ønsket førerrett måtte jeg ha ny legeærklering,vært hoss legen å lagt kortene på bordet å ho sa jeg måtte avlegge 3 mnd med urintest så mente ho jeg ville få tilbake førerkortet? det jeg lurer på er,,åffor stod det kun hva de fant i brevet av medisiner,ingen utregba promille ? ringte politiet og fikk ikke svar på det,betyr det da at jeg var under 0.2 lurer jeg på ? åffor virker det som om politiet holder opplysninger skjult? eller ble ikke medisinene regna ut i promille,noe jeg trodde de altid gjorde ? så lurer jeg…når de krever ny helseattest a meg ,kan de da komme med den biten oxy i ettertid å kreve mere a meg ? bot for den ? skjønner etter å ha lest meg opp at de ikke kan måle ut promille separat på to medisiner ? hvordan vet de da at jeg ikke har overforbruk på tramadolen fra legen ? er det at den totale promillen fra den oxybiten pluss den reseptbelagte tramadolen fra legen ikke har oversteget straffbar promille? hadde ikke brukt over på tramadolen så d er sikkert.om jeg var over 0.2 promille skulle jeg ikke da ha rett på å få vite det å d skulle stå i brevet jeg ville bli stilt får retten ? de nevner kun ny legeattest om jeg fortsatt vil kjøre,som nevnt tidligere,er veldi vanskeli å skjønne dette brevet fra de,lurer om de bevisst gjør det får å gjøre meg usikker hva som skjer men håper d beste ,takk får fin side å dere svarer så utfyllende å greit 🙂

mann/gutt |
54 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er ikke enkelt å vite hvorfor de ikke har regnet ut «promille». Det kan hende de har foretatt en analyse og funnet oksykodon i blodet, som ikke skulle være der, og derfor har de tenkt at det er nok til å be om inndragelse. Vi vet ikke om det er dette, eller den «samlede» promillen som har vært utslagsgivende. Men det er uansett slik at du har rett til innsyn i dine egne sakspapirer, og det må kunne gå an å be om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.