Farlig å kombinere alkohol med medisinene mine?

jeg bruker antidepressiva (lykkepillen), Quetiapine 25 mg og Stilnoct 10 mg, og har brukt dette over lang tid. Det har også hendt at jeg i tankeløshet har drukket noe alkohol før jeg tar tablettene, og at jeg har sovnet i stolen før jeg har rukket å legge meg. Er dette farlige kombinasjoner? Og på hvilken måte farlig?

kvinne/jente |
60 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det er litt uklart for oss om det kun er snakk om Quetiapine og Stilnoct, eller om det i tillegg er snakk om et tredje medikament (antidepressiva, «lykkepille» – her finnes det mange mulige kandidater).

Uansett er dette er medisiner som både hver for seg, og særlig sammen, kan forårsake døsighet/søvnighet i kombinasjon med alkohol. Så lenge det er snakk om forholdsvis moderate mengder, og/eller om du har utviklet forholdsvis høy toleranse for disse, er dette normalt ikke veldig farlig. Men du kan oppleve å bli litt kraftigere påvirket av alkoholen enn ellers, eller å sovne tidligere enn du ellers ville ha gjort (noe som jo skjedde, i tilfellet du beskriver) – sånn sett er det kanskje greit å unngå dette om mulig.

Om du leser i pakningsvedlegget til hver enkelt medisin, vil det typisk være litt informasjon om samtidig bruk med alkohol. Du kan finne den samme informasjonen på Felleskatalogens nettsider.

For øvrig kan det være greit å diskutere dette med legen din, for å være på den sikre siden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.