Hva skal jeg gjøre med venner som bruker ecstasy og hasj?

Jeg har to venner som har prøvd ecstasy noen ganger og hun ene røyker hasj med jevne mellomrom. Jeg synes dette er veldig ekkelt og ubehagelig. Jeg har prøvd å snakke med dem om dette og forklre at jeg er bekymret og at dette er ekstremt farlig ettersom at du ikke vet hvor mye du vil tåle av det eller til og med hva du kjøper siden jeg har har hørt at man kan kjøpe noe man tror man tåler med det kan være noe annet. Hva skal jeh gjøre med dette?

kvinne/jente |
17 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at det bekymrer deg at vennene dine bruker narkotiske stoffer. Du har også helt rett i at det ikke er noe garanti for at det du bruker  kan inneholde andre farlige og skadelige stoffer. Det er fint at du har tatt det opp med dem, og det kan jo være at de på sikt tenker over det.

Du skriver ikke hvor gamle vennene dine er men vi antar de er omtrent på samme alder som deg. Vennene dine begynner å bli voksne, og tar selvstendige valg. Vil de ikke høre på deg nå, og endre bruken av rusmidler, er det ikke så mye du kan gjøre. Hvis du velger å snakke med dem en gang til finner du forslag til bekymringssamtale vedlagt, som du kan ha nytte over. Tenk godt over andre ting som bekymrer deg ved deres narkotikabruk før du snakker med de igjen.

Det kan være tungt å bære bekymringer alene, så synes du dette er vanskelig er det lurt å snakke med noen om det. Fortell det til en voksen du stoler på, Helsesykepleier på skolen, Helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe Kors på Halsen anonymt og dele din bekymring.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.