Har dere hørt om tilfeller hvor folk har fått varige skader av MDMA?

Hei. Jeg tok en for stor dose MDMA en kveld som gjorde meg så dårlig at jeg kastet opp og svimte av. Første uka etter fikk jeg delvis lammelser i kroppen og kastet opp hele tiden, men dette gikk over. Men i etterkant av dette har jeg slitt med kronisk migrener, svimmelhet, ustøhet, synsforstyrrelser, konsentrasjon og hukommelseproblemer og utmattelse som har vedvart i 2 år. Jeg hadde ingen slike plager før det aktuelle. Legene finner ikke konkrete svar på årsaken. kan denne ene bruken av MDMA ha forårsaket dette? Har dere hørt om andre tilfeller folk har fått varige skader av bruk?

kvinne/jente |
25 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en veldig ubehagelig situasjon å være i. Vi vet at mange opplever lignende typer ettervirkninger, særlig når det dreier seg om store doser. Men da er det gjerne snakk om noen dager, eller toppen noen uker – og i helt sjeldne tilfeller, noen måneder.

Men at det skal vedvare i flere år, kan vi ikke si at vi har hørt om før. Det betyr ikke dermed at det ikke kan være noen sammenheng – tross alt oppsto jo problemene direkte etter bruken – men hvorfor du fortsatt opplever plager, har vi dessverre ingen sterk formening om. Hva vi i hvert fall kan si helt sikkert, er at alle spor av MDMA er ute av systemet ditt for lenge siden. Sånn sett kan MDMA-bruken kanskje ha vært en utløsende årsak, men så lenge du fremdeles opplever denne typen plager, er det sånn sett sannsynligvis en annen forklaring. Du skriver at legene ikke finner noen konkrete svar, og det er selvsagt leit å høre – likevel håper vi at du fortsetter denne oppfølgingen, så lenge problemene vedvarer. Kanskje vil du aldri få noen konkrete svar på hvorfor dette skjer, men forhåpentligvis vil du kunne få hjelp til å håndtere (og begrense) omfanget av disse plagene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.