Er dette normalt eller er jeg på vei inn i en psykose?

hei, jeg har tatt MDMA hver helg i 2 mnd nå og hver gang rusen begynner å gå ut så ser jeg sånne glimt av skygger og hører stemmer selvom jeg er helt alene og når jeg snur meg er det ingen der. er det normalt eller er jeg på vei inn i en psykose eller no?

kvinne/jente |
15 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det å ta MDMA hver helg i to måneder er et veldig høyt forbruk, og vi synes ikke det er noe rart at du opplever bivirkninger ved det. Skal du først bruke MDMA anbefales det å vente minimum en måned mellom hvert inntak av MDMA. Dette er for at kroppen din og signalstoffene i hjernen din skal rekke å justere seg før neste gang.

Har du brukt det regelmessig (spesielt så ofte som du snakker om her), tar det som regel lengre tid enn en måned for hjernen å justere seg, og aller helst skal du vente flere måneder før du tar det igjen.

Bruk av MDMA kan generelt gi hallusinogene effekter( spesielt ved høye doser). Det kan hende det er dette du opplever. Du kan også oppleve angst og paranoia. Det er ikke vanlig å få psykose av MDMA, men går du lenge uten søvn kan risikoen øke. Hvis du føler deg så dårlig at det går utover livskvaliteten din kan det være lurt å ta en prat med helsepersonell (for eksempel helsestasjon for ungdom), mest for kunne utelukke at det er noe galt med deg.

Du kan lese mer om virkninger og bivirkninger i vår brosjyre om MDMA. Der finner du også en liste med forholdsregler for å minimere risikoen ved bruk.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen