Tatt 3 g Paracet, hva kan jeg gjøre?

Hei! Jeg har tatt to overdoser på Paracet tidligere (9 g og 16 g). Og nå tok jeg bare 3 g fordi jeg var sjuk, men «forgiftningsfølelsen», hvis man kan kalle det for det, kom veldig sterkt fram etter 1 times tid.. Og det er skikkelig ubehagelig, hva kan jeg gjøre?

kvinne/jente |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

RUSinfo er ingen akutt tjeneste og det kan ta flere dager før vi svarer på spørsmål p. g.a stor pågang. Så hvis du mistenker forgiftning eller overdose må du ta kontakt med legevakt på 116 117 eller ringe 113 i akutte tilfeller. Du kan også ringe Giftinformasjonen, som er en døgnåpen tjeneste på tlf. 22 59 13 00.

Tre gram Paracet er anbefalt som maksimal øvre dose for en voksen person. Men, hvis man er undervektig eller har noen sykdomstilstander kan det oppstå forgiftning e.l. med påfølgende skader.

Du skriver at du har tatt høye doser Paracet før og har hatt en forgiftningsfølelse nå.  Vi vet ikke om du har fått tilbud om behandling eller får noe oppfølging for det nå. Men, vi anbefaler deg å snakke med noen om behovet for å ta for mye smertestillende. Du kan og ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor, ringe Kors på Halsen eller Kirkens SOS. De aller fleste erfarer at det hjelper og snakke med noen om det de strever med.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.