Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Stoppet etter at jeg hadde tatt 1/4 oxy

Jeg ble stoppet av politiet, har lovlig dose av tramadol i blodet som jeg lovlig får kjøre på. Var dum å tok 1/4 del av en 60mg oxy å ble stoppet av politiet. Jeg bestod tegn og symptom testen, så førerkortet ble ikke beslaglagt. Er det mulig på denne 1/4 delen at jeg er over 0,5 omregna i promille? Å hva kan skje med at jeg har brukt oxy som legen ikke har skrevet ut til meg, vil jeg få bot eller er det så avklart at jeg får beslaglagt førerkort når prøven kommer tilbake? Eventuelt, hvor lenge kan man miste førerkortet for dette, skjønner at det er vanskelig å si, men trenger en liten veiledning på noe ca. Dette gjør meg så psykisk utmattet da jeg bor veldig langt på heia uten bussforbindelse, jeg ble ikke påvirka og hadde aldri kjørt om jeg følte det, det har de jo sånn sett erklært ved å ikke beslaglegge førerkortet rett etterpå.

mann/gutt |
62 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

All bruk av reseptbelagte medisiner du ikke har resept på er straffbart, da dette er brudd på legemiddelloven.  Vanligvis vil straffen være en bot og en prikk på rullebladet.

Som du selv skriver er det vanskelig for oss å si noe om hvor høy konsentrasjonen din var i blodet, da det er flere faktorer som spiller inn. Du skriver blant annet ikke hvor lang tid det var mellom inntak og bilkjøring. Men du kan ta en titt på denne oversikten til Oslo Universitetssykehus. Den gir deg ikke noe konkret svar, men sier noe om hvor lang tid det tar å komme under straffbarhetsgrensen. Det endelige svaret får du ikke før du har mottatt blodprøvesvarene dine, og straffen din vil avhengig av hvor høy konsentrasjonen er i blodet ditt.

Selv om du ikke skulle bli tatt for ruspåvirket kjøring, kan det i prinsippet likevel hende du må være en periode uten førerkort (vanligvis 6 måneder for førerkort på vanlig personbil). Dette er fordi det vil bli foretatt en vurdering av om du oppfyller helsekravet til å ha førerkort. Du kan lese mer om dette på førerkortsidene våre. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.