Personlighetsforandring i fylla

Persolighetsforandring i fylla (alkohol) når jeg drikker for mye og for fort. Blir jeg frekk mot folk jeg er glad i, sier ting jeg ikke mener. Og flørter med andre gutter, noe jeg til vanlig aldri ville gjort. Siden jeg har kjæreste. Etter fylla sliter jeg med mye skam, over hva jeg har gjort og hvordan jeg har oppført meg. Begynner å lure på om jeg ikke tåler alkohol og om jeg burde bare holde meg unna det. Jeg drikker kanskje 1 gang i halvåret. Og om jeg velger å slutte å drikke, hvordan skal jeg gå frem å fortelle det til de jeg kjenner?

kvinne/jente |
28 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Du skriver at du begynner å lure på om du ikke tåler alkohol. Det er jo sånn at noen tåler alkohol ganske dårlig, og det kan hende det er sånn for deg. Du skriver imidlertid også at du drikker mye og raskt, og det tåler jo de aller færreste. Da skyter promillen til værs, og man kan miste kontrollen ganske fort. Vi vet ikke hva du har prøvd for å endre på dette, men du finner noen generelle tips til å drikke mindre på siden vår Tips for moderasjon».

Velger du å slutte å drikke er det fullt og helt ditt eget valg. Aller helst burde det jo ikke være noe problematisk med å si dette til de rundt deg overhodet, men mange opplever likevel at det ikke er så lett. Vi tenker at det beste er å være ærlig med de nærmeste og fortelle dem hvorfor du ikke vil drikke mer. Da er sjansen stor for at de i større grad vil forstå valget ditt, og respektere det.  Du skriver også at du drikker ganske sjeldent allerede, så med bekjente eller andre perifere trenger du kanskje ikke si noe i det hele tatt med mindre du selv ønsker det? Du har ingen meldeplikt til noen.

Du er velkommen til å snakke mer med oss om dette på chat eller telefon hvis du ønsker det. På denne siden finner du noen flere tips til forberedelser til å slutte med alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.