Kan jeg ta meg en joint siden de regner med at prøven er positiv uansett?

Hei! Jeg ble tatt rusa for å røyke cannabis, og må dermed på sånn kontrakt. De sier at første urinprøve er ikke om sånn flere dager, og de sa at de forventer at første uringprøve tester positivt. Kan jeg da ta meg en rolig joint nå og som site joint før jeg går inn i urin prøving? Får man straff for det eller må man bare være fri i en lang periode

mann/gutt |
17 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi vil ikke anbefale deg å ta en joint til, fordi du da risikerer å teste positivt lengre enn forventet. Vi vet jo ikke hvor lenge det er til prøve nr. 2, men for å unngå mer styr enn nødvendig er det enklest å la være å røyke mer.

Hvis de finner ut at du har røyka igjen vil det regnes som et brudd på kontrakten, og du vil kunne få straff deretter (alt etter hva dere har avtalt i kontrakten).

Husk at du kan få hjelp hvis du synes det er vanskelig å slutte. Det kan jo hende du får det hos de som tar prøver av deg allerede, men hvis ikke kan du snakke med utekontakten eller helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også teste hasjavvenningsappen vår HAP. Den er gratis.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside! Velkommen til RUSinfo.

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!