Kan jeg ta meg en joint siden de regner med at prøven er positiv uansett?

Hei! Jeg ble tatt rusa for å røyke cannabis, og må dermed på sånn kontrakt. De sier at første urinprøve er ikke om sånn flere dager, og de sa at de forventer at første uringprøve tester positivt. Kan jeg da ta meg en rolig joint nå og som site joint før jeg går inn i urin prøving? Får man straff for det eller må man bare være fri i en lang periode

mann/gutt |
17 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi vil ikke anbefale deg å ta en joint til, fordi du da risikerer å teste positivt lengre enn forventet. Vi vet jo ikke hvor lenge det er til prøve nr. 2, men for å unngå mer styr enn nødvendig er det enklest å la være å røyke mer.

Hvis de finner ut at du har røyka igjen vil det regnes som et brudd på kontrakten, og du vil kunne få straff deretter (alt etter hva dere har avtalt i kontrakten).

Husk at du kan få hjelp hvis du synes det er vanskelig å slutte. Det kan jo hende du får det hos de som tar prøver av deg allerede, men hvis ikke kan du snakke med utekontakten eller helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også teste hasjavvenningsappen vår HAP. Den er gratis.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.