Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg fikk utdelt innsovningstabletter på sykehus

Zopiclone. Hei jeg fikk utdelt innsovningstabeletter på sykehus, så jeg hadde kreftbehandling ( 6mnd innlagt). Jeg slet ikke med søvn egentlig. Men etter hvert så møtte jeg på svært triste og tunge ting i livet, som gjorde til at jeg begynte å ta disse mer og mer. Etter flere år på disse, merker jeg at jeg blir fortere stresset, irritert, trist, husker dårligere og også ikke får sove uten. Jeg prøver å slutte, men så skjer det noe trist pigg da er vegen veldig kort til pillen. Jeg går ikke på mye, men jeg går mye opp og ned på styrken, i og med at jeg helst vil slutte. Legen bare fnyser av meg, for de jeg går på såpass lite. Noen ganger 7.5 mg og andre ganger ned i en halv pille av 5 mg. Jeg sa til legen at jeg merker at det å dele 5 mg har gjort til at jeg hyler på natta…ubehagelig før min ektefelle. Jeg vil så gjerne slutte med de, for jeg føler meg ikke som meg selv med disse… jeg blir oftere depressiv også. Så siden det er så lite, for jeg ikke noen hjelp. Og jeg er fortvilet.. vil ikke øke dosen å gli mer og mer ut ielendigheten…en pille på 3.25 er mye for meg å lure brått også, hvis jeg klarer å komme ned tyll det over tid på en god måte. Får fryktelig hodeverk, veldig anspent og stressa osv hvis jeg trapper ned for fort. Har dere en plan jeg trygt Kan følge? Slik at jeg vet jeg gjør det riktig uansett hvordan jeg føler det.

50 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi skjønner godt at dette er strevsomt for deg. Vi tror også at det er meget godt mulig å bli avhengig, og føle abstinenser, selv om dosene er små.

Dessverre har vi verken lov eller anledning til å gi ut konkrete nedtrappingsplaner. Det må gjøres i samråd med foreskrivende lege. Dersom legen ikke har så mye greie på det, kan du be vedkommende se på Legemiddelhåndbokens veileder for nedtrapping.

Denne typen medisiner er vanskelige å slutte med. Det er ikke bare du som opplever det, de fleste synes det er tøft. Det mange derfor velger å gjøre, er å legge seg inn til nedtrapping/avrusning for på klare det. Dette er noe fastlegen din kan henvise til.

Opplever du at du ikke blir hørt eller får den hjelpen du har rett på, kan du be om hjelp fra Pasientforeningen. Her er også informasjon fra Helse Norge om hvordan du går frem hvis du vil klage.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!