Den siste tiden har jeg røyket heroin

Hei, siden jeg var 15 år har jeg røyker cannabis flere ganer i uken fast å jevnlig, noen ganger flere ganger om dagen. Jeg har klart å ta pauser på 2-4 mnd om gange så jeg har aldri følt jeg direkte avhengig av det. Det betyr at jeg har røyker i ca 16 år. Midt opp i dette begynte jeg med amfetamin i 18 årsalderen. Dette varte i 2,5 år til jeg ble fengslet. Heldigvis klarte jeg meg utrolig bra imfengsel med tanke på hvordan det kunne gått. Når jeg kom ut igjen, tålte jeg ikke,lukten på det en gang, så det har jeg aldri brukt siden. Jeg fortsatte med hasj/cannabis og begynte med forskjellig tabletter, som regelmsterkere b preparat, dette mest fordi jeg slet med meg selvom man kunne fort ta litt flere enn nødvendig. Det finnes nesten ingen ting jeg ikke har prøvd.Den siste tiden har jeg røyker noe heroin. 3-4 mnd. Her føler jeg ikke at jeg blir avhengig. Jeg kan finne på å røyke annen hver dag i to uker, men plutselig går det 4-8 dager jeg ikke rører det. Jeg går i tillegg fast på valium og apodorm. Jeg vet ikke helt hva mitt som er, men har dere noe svar til dette?

31 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi vet ikke helt hva du spør om her, og sånn sett er det også litt uklart hva vi skal svare deg. Men vi kan jo begynne med å si noe om røyking av heroin, som du har begynt med i det siste. Selv om du sier du ikke føler deg avhengig, så er heroin et av de mest avhengighetsskapende stoffene som finnes. Denne avhengigheten kan komme snikende over tid, uten at du nødvendigvis merker det. Det finnes riktignok noen som klarer å bruke heroin kun sporadisk, men for mange blir dette etter hvert veldig vanskelig. Valget er selvsagt ditt, men vår oppfordring er at du er svært forsiktig med heroin i tiden fremover, kanskje helst at du ikke rører det overhodet. Dette sier vi særlig fordi du jo har en historikk med et høyt og langvarig forbruk av rusmidler generelt.

En annen ting som ikke er helt klart for oss, er hvorvidt du ønsker å slutte med rusbruken eller ikke, eller hvorvidt du opplever bruken som problematisk eller ikke. Men, dersom du ønsker å slutte (eller kutte ned), men ikke føler at du klarer det på egenhånd, så finnes det hjelp å få. I våre artikler Hjelp til å slutte finner du noen tips som gjelder en rekke ulike rusmidler, med ting du kan gjøre på egenhånd, samt hva slags hjelp som finnes og hvordan du får den hjelpen.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstidene, om du vil snakke nærmere om din situasjon – om det så gjelder helt generelt, eller mer konkrete emner. Det er helt anonymt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.