Kan diabetes gjøre at man reagerer svakere på rusmidler som MDMA eller LSD?

Kan det å ha diabetes gjøre at man reagerer svakere på rusmidler som MDMA eller lsd. Har tatt dette før og må nesten alltid ha mer enn kompisene mine og det tar mye lenger tid før det får en effekt. Er det eventuelt en annen grunn til dette enn diabetes?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke kjent med at diabetes skal kunne føre til at du reagerer svakere på rusmidler som MDMA eller LSD. Hva vi derimot kan si, er at det generelt finnes individuelle forskjeller i hvor høy toleranse man har for denne typen rusmidler (og for rusmidler generelt). Dette handler om litt ulike faktorer, som f.eks. dagsform, og hvor mye erfaring du har med disse stoffene – men en særlig viktig faktor, er kroppsbygning. Dersom du har en større/tyngre kroppsbygning enn vennene dine, er kanskje dette den mest sannsynlige forklaringen. Dette gjelder særlig for MDMA.

For øvrig, som diabetiker bør du være ekstra obs på å få i deg riktig mengde væske og næring, samt hvile tilstrekkelig, når du bruker MDMA, LSD og øvrige rusmidler.

Du kan lese mer på våre faktasider om MDMA og LSD.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.