Hvilken effekt har det når noen med ADHD misbruker Ritalin?

Hei! Jeg lurer på hvilken effekt ritalin, men og amfetamin har på noen med ADHD. Hvordan kan en merke på/hvilken effekt har det når noen med ADHD misbruker ritalin, eksempelvis ved injisering?

møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dersom en ADHD-pasient bruker denne typen medisiner i terapeutiske doser, skal det normalt virke beroligende. Dette kan kanskje høres litt bakvendt ut, ettersom slike medisiner jo faktisk har en oppkvikkende effekt. Men, om du har ADHD, vil slike medisiner bidra til å samle tankene og fokusere bedre, noe som igjen vil ha en beroligende effekt.

Derimot, dersom en ADHD-pasient bruker denne typen medisiner i større doser enn de skal, om de misbruker medisinen (f.eks. via injeksjon), vil de reagere på samme måte som andre som ikke har ADHD. Typiske symptomer inkluderer økt energi, rastløshet og svetting. I noen tilfeller kan man også oppleve paranoide vrangforestillinger, til og med psykose.

Du kan lese mer i våre artikler om smart drugs.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.