Gå av metadon – hva kan jeg forvente meg?

Hei. Jeg har rusa meg i 12 år, 10 år amfetamin og 2år amfetamin og heroin. Jeg har gått på metadon i tre år nå og har bestemt meg for å gå av metadon (innleggelse). Hva kan jeg egentlig forvente meg? Å jeg ønsker et mest mulig ærlig svar. Mvh (anonymisert).

kvinne/jente |
37 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er bra at du gjør dette med hjelp og ved innleggelse. Mange opplever at ubehaget er størst mot slutten av nedtrappingen, når dosen er under 20 mg daglig og nedover. Noen ganger brukes Subutex/buprenorfin i nedtrapping av metadon. Det er viktig at du trapper ned sakte, da vil abstinensene være mildere.

Metadonabstinenser er lik heroinabstinenser, men kan vare lengre. Noen sliter med søvnproblemer en god stund etterpå. Metadon er også smertestillende, så om du har smerter av noe slag, vil disse kunne komme frem når du slutter. Det er også folk som rapporterer om trøtthet og slitenhet i lengre tid etter seponering.

Det viktigste du gjør er å ta i mot den hjelpen du får, både støtte og medisinsk behandling vil antagelig gjøre prosessen langt enklere for deg.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.