Dagen derpå

Hodepine, kvalme, mageforstyrrelser og uro (fylleangst), er vanlige symptomer på bakrus.  Bakrus eller fyllesyke kan forklares som en slags abstinenstilstand; hjernen sliter med å venne seg til at alkoholen blir borte.

Dehydrering, søvnmangel, lite matinntak, og allergi mot noen av tilsetningsstoffene i alkoholen, har skylden for hvordan formen din er dagen derpå. Er skaden allerede skjedd, er det dessverre ingen vidunderkur som gjør deg frisk igjen.

 

 

Det er en utbredt misforståelse/myte at kraftig mosjon, badstuopphold, kaffe, legemidler eller diverse kjemiske vidunderkurer øker alkoholforbrenningen eller kurerer fyllesyke.

 

Ikke sov på stigende rus

Du bør slutte å drikke i god tid før du skal legge deg. Dette er viktig for å lindre symptomer på bakrus dagen derpå. Da er sjansene for at du får en roligere søvn større. Det kan dessuten være farlig å legge seg på stigende rus, om promillen er høy.

 

Triks som kan hjelpe på fyllesyke:

  • Noen synes det hjelper å spise. Er du veldig kvalm kan tørre kjeks være lettere å få i seg.

 

  • Få i deg nok å drikke. Kroppen er dehydrert og trenger veske som ikke er alkohol.

 

  • Noen kan oppleve å få «fylleangst». Da kan det hjelpe med avspenningsøvelser slik som lett yoga (hvis du orker). Du kan også ta deg en tur ut og gå. Poenget er å klare å fokusere på pust slik at kroppen blir mindre anspent!

 

  • Vær snill med deg selv. Forsøk å unngå de store selvransakelsene akkurat denne dagen, og fokuser heller på hva du kan gjøre for å unngå å bli SÅ full neste gang.

 

  • Hvil eller sov om du kan.

 

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!