Dagen derpå

Hodepine, kvalme, mageforstyrrelser og uro (fylleangst), er vanlige symptomer på bakrus.  Bakrus eller fyllesyke kan forklares som en slags abstinenstilstand; hjernen sliter med å venne seg til at alkoholen blir borte.

Dehydrering, søvnmangel, lite matinntak, og allergi mot noen av tilsetningsstoffene i alkoholen, har skylden for hvordan formen din er dagen derpå. Er skaden allerede skjedd, er det dessverre ingen vidunderkur som gjør deg frisk igjen.

 

 

Det er en utbredt misforståelse/myte at kraftig mosjon, badstuopphold, kaffe, legemidler eller diverse kjemiske vidunderkurer øker alkoholforbrenningen eller kurerer fyllesyke.

 

Ikke sov på stigende rus

Du bør slutte å drikke i god tid før du skal legge deg. Dette er viktig for å lindre symptomer på bakrus dagen derpå. Da er sjansene for at du får en roligere søvn større. Det kan dessuten være farlig å legge seg på stigende rus, om promillen er høy.

 

Triks som kan hjelpe på fyllesyke:

  • Noen synes det hjelper å spise. Er du veldig kvalm kan tørre kjeks være lettere å få i seg.

 

  • Få i deg nok å drikke. Kroppen er dehydrert og trenger veske som ikke er alkohol.

 

  • Noen kan oppleve å få «fylleangst». Da kan det hjelpe med avspenningsøvelser slik som lett yoga (hvis du orker). Du kan også ta deg en tur ut og gå. Poenget er å klare å fokusere på pust slik at kroppen blir mindre anspent!

 

  • Vær snill med deg selv. Forsøk å unngå de store selvransakelsene akkurat denne dagen, og fokuser heller på hva du kan gjøre for å unngå å bli SÅ full neste gang.

 

  • Hvil eller sov om du kan.