Barnefar røyker hasj daglig, hvordan vil barnevern reagere?

Hei. Jeg er gravid, og har termin i sommer. Graviditeten var ikke planlagt, men jeg klarte ikke ta abort. Jeg er sammen med barnefar, og vi eier bolig sammen. Jeg har vokst opp med en far som ruset seg, men har aldri ruset meg selv. Jeg har alltid vært veldig i mot narkotika, men så ble jeg forelsket i min nåværende samboer (og barnefar) som røyker hasj hver dag. Han skal være rusfri 4 uker før termin (han sier jaffal det!) og skal ikke røyke rundt barnet, han sier han skal mer eller mindre slutte men kanskje røyke en gang i blant. Jeg skulle selvsagt ønske han sluttet helt nå som vi får barn, men han blir ikke spesielt glad når jeg spør mye om dette. Flere venner av han vet om hasj bruken, men familie vet ingenting. Min familie vet heller ingenting. Jeg er jo redd for barnevern skal bli involvert og hvordan dette vil påvirke meg. Vil jeg kunne miste omsorg for barnet dersom barnevern blir involvert? Selv om jeg er rusfri? Jeg synes alt er vanskelig da han er en kjempe snill person, jobber fult og fungerer i hverdagen. Men så røyker han da, hver dag etter jobb til legge tid. Og hele helgene dersom vi ikke har planer. Men jeg setter selvsagt babyen først om det kommer til det.

kvinne/jente |
25 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ikke så helt enkelt å forutse hvordan barnevern vil reagere dersom de finner ut at kjæresten din røyker hasj daglig. I utgangspunktet er det nok vanskelig å se at det å ruse seg på daglig basis kan være forenelig med å ha omsorg for barn, uavhengig av rusmiddel. Men barnevernet er ikke først og fremst ute etter å ta over omsorg for barn, de skal alltid forsøke å sette i gang hjelpetiltak som kan støtte familien før omsorgsovertakelse kan vurderes. Dermed er det nærliggende å tro at dersom barnevern får greie på at kjæresten din bruker hasj jevnlig, så vil de begynne med å tilby hjelp for han til å slutte. Dersom han ikke er villig til det kan det være at du vil få veiledning av dem (barnevernet) til hvordan du best kan ivareta ditt barn med tanke på situasjonen til barnefar. Det kan være at dette innebærer at du ikke kan bo med barnefar, men det er absolutt ikke sikkert. Vi forstår at du har mange bekymringer som gjelder både samboeren din og barnet ditt, og vi tenker at det er viktig at du også tar vare på deg selv i denne situasjonen. Du må gjerne kontakte oss på telefon eller chat helt anonymt for en nærmere samtale om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.