Blurry og uklart syn av amfetamin

Hei, brukt amfetamin lenge og har mye erfaring med det. Har brukt det litt av og på siden nyttår. Bruker nå, men de siste gangene jeg har tatt har jeg bare reagert negativt og fått mye fysiske plager. Føles ut som jeg får sterkt angstanfall med skjelvinger og låsninger i kjeven og hendene/fingrene, sterk hjertebank, varme/kulde tokter, kaldsvetting osv.
Men nå siste gangen jeg tok opplevde jeg alt det vanlige ubehagelige bare i tillegg begynte jeg å miste/få problemer med synet. Alt ble plutselig blurry og uklart. Synet forsvant mer å mer. Men så gikk det over og ble nesten normalt igjen. Så ble det plutselig dårlig igjen i «perioder» å forsvant igjen. Er dette normalt? Ufarlig eller kan det være farlig? Hvorfor/hva kan det komme av? Har aldri opplevd dette med å miste synet før så det var sykt ubehagelig.

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst vil vi si dette: dersom du opplever at din bruk av amfetamin har blitt problematisk for deg, f.eks. med tanke på de fysiske plagene du nevner, og du ønsker å prøve å slutte, vil vi tipse om vår guide Hjelp til å slutte med amfetamin. Du er også velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon anonymt for en samtale.

Når det gjelder uklart syn spesifikt, så er ikke dette en helt uvanlig bivirkning av amfetamin. Flere brukere rapporterer om det samme – særlig etter en periode med forholdsvis hyppig bruk, og/eller ved bruk av forholdsvis store doser. Det finnes ulike meninger om hvorfor dette noen ganger skjer, men mye tyder på at dette kan skyldes et høyt intraokulært trykk.

Normalt vil dette avta etter hvert som effekten av amfetamin går over. Men for å unngå unødvendig belastning på øyet (og kroppen generelt) – noe som på sikt potensielt kan gi ytterligere komplikasjoner – anbefaler vi at du kutter ned/ut på bruken.

Dersom dette skulle bli et tilbakevendende eller vedvarende problem for deg, kan du vurdere en sjekk hos øyelege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.