Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Fikk i meg THC ved et uhell, når kan jeg amme igjen?

Hei, jeg var på fest på lørdag. Jeg tok to trekk av en vape som jeg trodde var vanlig nikotin. Kjente etterhvert at jeg ble susete i hodet og det var thc i den. Jeg fikk helt noia fordi jeg ikke røyker og i tillegg ammer jeg datteren min på 5 mnd. Dette var ca 00 natt til søndag. Jeg ammet ikke i hele går og jeg har ikke gjort det enda i dag. Jeg lurer på om jeg kan gjøre det iløpet av dagen? Føler meg som verdens verste.
PS: går ikke ann å trykke «send» inne på chatten deres…

kvinne/jente |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt at du bekymrer deg her. Konkret hvor lenge spor av THC kan forekomme i morsmelk etter bruk, har vi dessverre ikke noen veldig klare tall på – men sånn vi forstår deg var det kun snakk om en liten mengde (to trekk), noe som betyr at det neppe vil være snakk om et spesielt langt tidsrom. Så lenge det finnes THC i blodet, vil det kunne overføres til morsmelken. I normale brukerdoser vil THC som regel finnes i blodet i opptil et døgn etter bruk – antakeligvis godt i underkant av dette om det kun gjelder noen trekk. For sikkerhets skyld vil vi likevel oppfordre deg til å vente minst et døgn etter inntaket før du ammer, men gjerne også noe lengre enn som så for å være på den sikre siden.

Du kan lese mer om cannabis og amming i denne artikkelen fra NHI.

PS. takk for innspill om teknisk problem med chatten, vi undersøker dette nærmere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.