Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan kan jeg få hjelp til å få Valium på resept?

Finnes det noe opplegg for de som ikke klarer slutte med benzoer? Har brukt ekte valium som jeg har fått kjøpe av noen lenge og de er ikke sånn vanedannende som xanax. Livskvaliteten min er bedre med de. Jeg fikk terapi i fjord hos sånn rusmedisin avdeling og fikk trappe ned med valium. Men jeg klarer ikke livet uten. Gikk uten noen mnd men det var jævlig. Jeg vet alt som er farlig med benzoer. Nå er jeg på xanax igjen fordi jeg får ikke tak i valium. Jeg hater xanax. Det er helt grusomt å ta de. Det er så avhengighetsskapende i forhold til valium. Kjenner hjernen min rottne av de. Går jeg to dager uten så får jeg abstinenser som er helt grusom. Hvordan kan jeg få hjelp til å få valium på resept så jeg kan føle meg trygg og ikke havne i xanax igjen? Jeg vet med 100% at jeg kommer ikke til å leve uten benzoer

mann/gutt |
26 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en krevende situasjon å være i, og vi håper at du har god oppfølging og gode folk rundt deg.

Du spør: «Hvordan kan jeg få hjelp til å få valium på resept (…)», og «Jeg vet med 100% at jeg kommer ikke til å leve uten benzoer». Siden Valium er en reseptpliktig medisin, er du avhengig av at en lege (eller psykiater) skriver ut en resept til deg. Dette forutsetter at legen mener du har et medisinsk behov for denne medisinen, noe som blir en vurderingssak for legen. Her kan jo ulike leger kunne gjøre litt ulike vurderinger. Men et utgangspunkt for legens vurdering er kanskje hva Felleskatalogen skriver om indikasjoner i sin omtale av Valium, altså hva Valium typisk skrives ut mot: «Nevroser og psykosomatiske tilstander preget av angstfobier, uro, spenning, aggresjon. Søvnvansker«.

Selv om det ikke alltid er sånn, så ønsker leger som regel kun å skrive ut denne typen medisiner for en avgrenset periode. Å få skrevet ut Valium på en fast og langvarig basis, er langt mindre vanlig. Det du foreslår minner om substitusjonsbehandling, sånn som noen opioidavhengige får innvilget via LAR (Legemiddelassistert rehabilitering). Per dags dato er ikke benzodiazepiner et legemiddel som inngår i LAR-behandling.

Uansett – første steg blir å diskutere dette med fastlegen din. Sammen kan dere vurdere forslaget ditt om medisinering, eller eventuelle andre fremgangsmåter.

Tipser også om at du kan snakke med Pasient- og brukerombudet, som kan gi råd og veiledning om pasientrettigheter i helsevesenet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.