Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg sliter med mye tanker og dårlig samvittighet

Hei! Jeg sliter med mye tanker og dårlig samvittighet fordi jeg tok amfetamin uten at kjæresten min vet om det.

Jeg tok en liten dose amfetamin sammen med en kompis i forbindelse med en musikkfestival. Dosen var liten og rusopplevelsen var fin og førte ikke med seg noe plager. Avgjørelsen om å ta var spontan og føltes riktig der og da. Jeg hadde lenge vært nysgjerrig på hvordan å ruse seg var og jeg bestemte meg derfor for å prøve.

Dette er ca et år siden og jeg har verken tatt eller planer om å ta noe mer i løpet av livet.

Problemet mitt er at jeg tenker nesten daglig på dette. Jeg plages og har en vond klump i magen over at jeg gjorde det og at spesielt kjæresten min ikke vet om det. Grunnen til at jeg ikke har sagt noe er at jeg vet at hun er helt mot narkotika og at det potensielt kan bety kroken på døra for forholdet vårt. Også det at det nå har gått såppas lang tid gjør det vanskelig å si det fordi jeg føler jeg burde fortalt det med en gang. Jeg er redd for at hun kommer til å prøve noe selv hvis jeg forteller det eller at hun kommer til å fortelle familie og venner eller slå opp.

Flere av vennen mine vet om hendelsen og omgås kjæresten min. Jeg har bedt de ikke fortelle det. Dette er selvfølgelig kjipt for de og risikoen for at noen av de sier det med vilje eller med en feil er selvsagt til stede.

Dette gnager virkelig på meg. På den ene siden vet jeg at dette var et engangstilfelle og gikk helt fint. På andre siden er hemmeligheten vond å leve med men risikoen ved å fortelle er som sagt ganske høy.

Hva er deres synspunkt på saken? Burde man fortelle eller er ok å ha dette som en hemmelighet og dermed håpe på at det forblir en hemmelighet resten av livet? Har dere tips til hvordan jeg kan takle dårlig samvittighet knytta til rusen?

mann/gutt |
19 år |
vestfold

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi si at du ikke er noe dårlig menneske fordi du testa amfetamin. Vi mennesker tar mange valg hver eneste dag, hele livet. Noen valg er kloke, andre ikke.

Det virker også som at opplevelsen i seg selv var grei, men at du har kommet frem til at det ikke er noe du skal fortsette med. Likevel er du tydelig på at samvittigheten rundt det hele plager deg veldig. Når det har blitt sånn at du tenker på dette nesten hver dag, og det har vært sånn i ett år, tenker vi det er åpenbart at du må gjøre noe med dette. Du kan ikke fortsette å ha det sånn.

Basert på det du skriver heller vi nok mot å faktisk fortelle kjæresten din det. Det handler ikke om hva vi synes er moralsk riktig, men det faktum at du har prøvd å holde dette hemmelig og at det virker å fungere veldig dårlig for deg.

Utover det er vårt beste råd å prøve å akseptere det som skjedde. Du er som sagt ikke noen dårlig person av den grunn. Alle gjør ganske mange dumme valg i løpet av et liv, og det er helt menneskelig. Du har ikke fått noen problemer med rus i etterkant, og alt gikk bra under selve rusen. Alt i alt har det altså gått ganske bra.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.