Hvorfor opplever jeg forskjellig effekt ved bruk av Vallergan og Alimemazin?

Forskjellig virkning av Vallergan og Alimemazin

Hei!
Jeg hadde tidligere resept på Vallergan som behovsmedisin. Denne våren gikk jeg tom, og fikk da resept på Alimemazin, siden Vallergan har gått ut av produksjon siden sist. Tok 20mg før, de «nye» kapslene er også på 20mg, men likevel er effekten mye mer langvarig. Får hangover som varer opptil 48t etter at jeg har tatt kapselen, noe som er til for stor hinder i daglige gjøremål til at det er praktisk å ta.
I tillegg til å være «groggy» kjenner jeg på en vedvarende betydelig uro, noe som ikke var tilfellet med Vallergan.
Hva kan denne så dramatisk forskjellige virkningen av samme preparat komme av?

kvinne/jente |
24 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og vi kjenner heller ikke til hele din tilstand/situasjon. Det er derfor vanskelig for oss å gi et tydelig svar på spørsmål i tilknytning til medikamentell behandling, samt effekten av denne.

For å få svar på ditt spørsmål kan det være greit å ta kontakt med en lege, eventuelt en farmasøyt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag, 30.12 stenger vi kl 14.30.

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!