Hvordan kan jeg få elevanse til legen?

Hvordan kan jeg få elevanse til legen? Går adhd kurs nå, så hvordan skal jeg gå frem?

kvinne/jente |
35 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

For å få elevanse som behandling for ADHD, må det først være stilt en ADHD-diagnose i spesialisthelsetjenesten. Diagnosen er en del av en helhetsvurdering og stilles bare hvis symptomer/vansker fremkommer på flere arenaer. Du kan lese mer om utredning og behandling av ADHD på Helsenorge.no.

Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med din fastlege og gjøre rede for ditt symptombilde, slik at hen kan henvise deg videre til spesialist dersom dette er nødvendig.

Om det er slik at du allerede har blitt diagnostisert med ADHD og går på kurs i forbindelse med det kan du ev si fra til behandlende lege dersom du føler at du trenger medisinsk behandling. Vær oppmerksom på at det finnes flere typer legemidler og at det ikke er sikkert at din lege vil ha Elevanse som første valg. Dette er noe dere bør snakke om.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.