Kan antabus kombineres med én drikke-enhet?

Kan antabus kombineres med èn drikke-enhet (velkomsdrikk)?

60 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Kombinasjonen av alkohol og Antabus bør aller helst unngås overhodet. Det er riktignok helt opp til deg å vurdere. Dette handler først og fremst om egenskaper ved medisinen i seg selv – men i tillegg er det jo kanskje også greit å unngå alkohol med tanke på grunnen til at du får Antabus i utgangspunktet.

Om du likevel bestemmer deg for å drikke én drink, har vi vanskelig for å se at dette vil være direkte farlig. Det kan riktignok tenkes at du føler et visst ubehag som følge – men om du i det hele tatt gjør det, og i så fall hvor kraftig, kommer f.eks. an på hvor mye alkohol du får i deg, hvor lenge det er siden du tok Antabus sist og lignende.

Vi vil uansett anbefale deg å rådføre med legen som skriver ut medisinen.

Du kan lese mer om Antabus i Felleskatalogens omtale.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag, 30.12 stenger vi kl 14.30.

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!